fbpx

Meistä

Sydän Italiassa, koti Helsingissä

Italialainen ravintola Vaelsa tarjoaa itsetehtyä pastaa, roomalaista pizzaa ja klassisia Italian herkkuja modernilla otteella.

Vaelsa ei ole vain ravintola. Vaelsa on bistro, taverna, oma kortteliravintolasi ja kantapaikkasi Helsingissä. Vaelsan mukavaan tunnelmaan ovat tervetulleita kaikenikäiset hyvän ruoan ystävät.

Ravintoloitsija Paola Chiodo syntyi Roomassa, kasvoi Milanossa ja opiskeli äitinsä suvun kotikaupungissa Helsingissä. Kahden kulttuurin kasvatti valikoi molemmista ruokapöydistä parhaat maut perheravintolaansa – tervetuloa ystäviesi kanssa nauttimaan. Benvenuti!

Vaelsan tarina

Roomassa syntynyt, Milanossa kasvanut ja Helsingissä opiskellut Paola Chiodo halusi tarjota perheelleen ja ystäville italialaisia herkkuja ja täydellisiä ateriakokonaisuuksia – Antipasti, Pasta, Secondi Piatti, Dolci & Caffè.

Ruokapöydässä syntyi idea aidosta, tunnelmallisesta italialaisravintolasta. Vuonna 2009 Paola toteutti unelmansa ja avasi Annankadulle Ristorante Vaelsan, joka sai nimensä Paolan tyttärien Valentinan, Elisan ja Sandran mukaan. Ravintolaa Paola hoitaa samalla antaumuksella kuin perhettään.

Kun ravintola kasvoi, Vaelsa muutti Kauppatorin kupeeseen, merelliseen kaupunkimaisemaan 200-vuotiaaseen Goviniuksen taloon. Historiallisessa rakennuksessa tilaa riittää kahdessa kerroksessa ja kahdella terassilla. Vanhojen seinien sisällä Pohjoisesplanadilla on ehtinyt toimia huippuhotelli ja se on ollut helsinkiläisen ravintolaelämän keskus jo 1800-luvulla.

Vaelsan ruokalistalla seurasivat mukana sesongin suosikit ja suussa sulavat klassikot, kuten tiramisut, gnocchit ja pizzat. Keittiön johtoon Paola sai huipputason roomalaiskeittiömestarin Lorenzo Eleuterin.

Ruokapöydässä syntyi idea aidosta, tunnelmallisesta italialaisravintolasta.

Vaelsan pääkokki Eleuteri

“Raaka-aineet tekevät hyvän italialaisen ruuan”, keittiömestari Lorenzo Eleuteri kertoo Vaelsan ruokafilosofiasta. Jotta ruoka on aitoa italialaista, tarvitaan oikeita raaka-aineita kuten pecorino-juustoa ja sardelleja. Tuorepasta tehdään itse, jotta se on varmasti priimaa. “Esimerkiksi Parmesan-juuston makuun vaikuttaa ruohon koostumus, jota lehmät ovat Alppien rinteillä syöneet”, chef painottaa.

Laziosta, Rooman läheltä kotoisin oleva Eleuteri on työskennellyt vuosia italialaisissa ravintoloissa maailman metropoleissa: Washingtonissa, New Yorkissa, Monte Carlossa ja Lontoossa. Keittiömestari rakastaa ruuanlaittoa omalla tyylillään ja hän soveltaa perinteisiä reseptejä nykyaikaan.

“Haluan päästä lähelle asiakkaan makua ja täyttää asiakkaan odotukset. Toivon, että Vaelsassa syötyään asiakkaat ovat ovat iloisesti yllättyneitä ja tyytyväisiä.”